search
shop 0 En

کم خونی فقر آهن در مردان

کم خونی فقر آهن در مردان
calendar 1400/12/18
comment
0 کامنت
like
1 لایک

کم خونی فقر آهن در مردان

توسط جهان فارمد آریا

کمتر از دو درصد از مردان در معرض فقر آهن هستند و برخی از آنها ممکن است به کم خونی فقر آهن هم دچار شوند. برخلاف زنان، کم خونی فقر آهن در مردان چندان شایع نیست. به طور معمول، مردان بیش از زنان به مصرف منابع غذایی آهن با جذب بالا علاقه دارند. به عنوان نمونه، مردان بیش از زنان گوشت قرمز می خورند. برخلاف دختران و زنان که خون نسبتا زیادی در هنگام پریود یا عادت ماهیانه از دست می دهند، مردان به طور عادی، خونریزی ندارند. در زنان، بارداری یکی از روندهایی به شمار می رود، که مقدار زیادی از ذخایر آهن بدن را صرف می نماید. مردان دچار چنین وضعیتی نمی شوند. به همین دلایل است که کم خونی فقر آهن در مردان تا این حد کمیاب است.

 


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

 

علل کم خونی فقر آهن در مردان

از هر سه مردی که به کم خونی فقر آهن دچار شده است، دو نفر به نوعی خونریزی داخلی دچار هستند. زخم معده، زخم دوازدهه و سایر زخم های گوارشی شایع ترین علت کم خونی فقر آهن در مردان به شمار می روند. همچنین تومورهای دستگاه گوارشی علت دیگر خونریزی و کم خونی در مردان است. همچنین بیماری های مزمن و مشکلات التهابی بدن علت دیگر بروز کم خونی در مردان محسوب می شوند. برخی از علل احتمالی ایجاد خونریزی در مردان به شرح زیر هستند:

  • زخم معده و سایر زخم های گوارشی
  • پولیپ روده بزرگ
  • بواسیر (هِموروئید) و خونریزی از آن
  • بیماری های کبدی می توانند باعث واریس مری و خونریزی از آن شوند
  • تومورها و سرطان های به ویژه در دستگاه گوارش
  • بیماری های التهابی دستگاه گوارش مانند بیماری سلیاک یا کولیت اولسروز
  • استفاده درازمدت از آسپیرین یا داروهای حاوی آسپیرین
  • مصرف بیش از حد الکل
  • برخی عفونت های باکتریال
  • بیماری های خونی

 

گاهی اوقات علت خونریزی در مردان، یک اتفاق حاد یا یک بیماری خونی است. هِموفیلی یک بیماری سیستم انعقاد خون است. عدم توانایی خون در انعقاد بموقع، باعث از دست رفتن خون زیاد در بیماران مبتلا به هموفیلی می شود. همچنین تصادف و سایر حوادث ممکن است باعث از دست رفتن خون زیادی از مردان و در نتیجه، کم خونی فقر آهن به طور ناگهانی شود. همچنان نباید از یاد ببریم که شایع ترین علت بروز کم خونی فقر آهن در مردان، خونریزی مزمن از یک ضایعه مانند زخم معده یا مشکلات جذب آهن شاید ناشی از یک بیماری گوارشی است.

تشخیص کم خونی فقر آهن در مردان از چه نظر اهمیت دارد؟

اگر یک مرد در محدوده سنی بین 18 تا 60 سالگی دچار کم خونی فقر آهن شود، پزشک موظف است همه دستگاه گوارش به ویژه معده و روده بزرگ را از نظر بیماری و خونریزی بررسی نماید. شاید معاینات دیگر بر اساس سابقه خانوادگی بیماری ها هم لازم باشد.

خونریزی از مری

یکی از سرچشمه های خونریزی در مردان، مری است. مری یک لوله عضلانی است که حلق را به معده وصل می کند. شرایط و بیماری های گوناگونی در مری ممکن است به خونریزی منتهی شوند مانند:

  • التهاب مری
  • واریس مری
  • خراش یا زخم در مری
  • سرطان مری

 

التهاب مری در بیشتر موارد به دلیل برگشت اسید معده به سمت مری رخ می دهد؛ حالتی که در صورت پیشرفت نزد مردم با نام «ترش کردن» شهرت دارد. آغشته شدن مداوم دیواره مری با اسید معده باعث بروز التهاب در این ناحیه می شود. اگر این التهاب مری مزمن شود و درمان نگردد، حتی در درصد کمی از بیماران بروز سرطان را افزایش می دهد. واریس مری یا بزرگ شدن وریدهای مری یکی دیگر از دلایل خونریزی در دستگاه گوارش است. گاهی وریدهای واریسی مری به قدری بزرگ می شوند که پاره شده و باعث خونریزی می گردند. سیروز کبدی شایع ترین عامل ایجاد واریس مری است. دو بیماری زیر باعث بروز سیروز کبدی می شوند:

  • مصرف طولانی مدت و زیاد نوشیدنی های الکلی
  • هپاتیت یا همان عفونت های ویروسی کبد

 

خراش و زخم مری بیشتر در کسانی دیده می شود که دچار استفراغ مکرر یا سرفه بسیار زیاد و شدید هستند. مردان سیگاری و همچنین افرادی که بیماری های ریوی دارند، ممکن است در معرض کم خونی فقر آهن ناشی از خراش مری باشند.

خونریزی از معده

معده یکی از شایع ترین نقاط خونریزی دهنده دستگاه گوارش به شمار می رود. برخی بیماری ها و شرایط پزشکی باعث بروز خونریزی از معده می شوند که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • عفونت معده با هلیکوباکتر پیلوری
  • زخم معده یا زخم دوازدهه یا سایر نقاط روده
  • مصرف بیش از حد مشروب الکلی
  • مصرف آسپیرین یا داروهای مشابه مانند ایبوپروفن یا داروهای حاوی آن برای مدت طولانی مانند بیماران مبتلا به آرتروز
  • التهاب معده یا گاستریت

خونریزی از روده و مقعد

روده بزرگ و مقعد شایع ترین نقاط خونریزی از بخش پایینی دستگاه گوارش است. خونریزی از بواسیر در بین سایر علل خونریزی از روده، شایع تر است. در این حالت، ممکن است خون به صورت خون روشن در مدفوع بیمار دیده شود. بواسیر یا همورویید در واقع رگ های بزرگ شده مقعد هستند که ممکن است پاره شده و دچار خونریزی شوند. مبتلایان به بواسیر خونی شده دستمال توالت را هم گاهی گزارش می کنند. وجود خون روشن در مدفوع برای تشخیص بواسیر کافی نیست. گاهی بیماری های التهابی مقعد، سرطان و شقاق (فیشور) هم باعث ایجاد خونریزی در این ناحیه می شوند. پولیپ ها و زوائد دیواره روده بزرگ یا کولون هم بسیار شایع هستند. چنین به نظر می رسد که مزمن شدن این ضایعات ممکن است باعث افزایش بروز سرطان روده بزرگ بشود. این ضایعات از علل دفع خون روشن در مدفوع به شمار می روند. سرطان روده بزرگ یا سرطان کولون سومین سرطان شایع در ایالات متحده آمریکاست. سرطان روده بزرگ هم باعث خونریزی می شود اما خونریزی آن واضح نیست. برای تشخیص خونریزی ناشی از سرطان کولون باید تست خون پنهان در مدفوع درخواست شود.

 

عفونت های روده به ویژه عفونت های ناشی از انواع باکتری می تواند باعث بروز اسهال خونی شود. اسهال خونی از دیگر علل کم خونی فقر آهن در مردان محسوب می شود. عفونت های روده به طور معمول از نوشیدن نوشیدنی ها یا خوردن غذاهای آلوده حاصل می شود. نوشیدن آب در مناطق فاقد آب بهداشتی و غذا خوردن در رستوران های غیربهداشتی از مهم ترین دلایل بروز استهال خونی است. دیوِرتیکول روده یا دیوِرتیکولیت یکی دیگر از علل خونریزی در روده بزرگ است. در این بیماری دیواره روده بزرگ ضعیف است و غشای روده در دیواره روده فرو می افتد و یک حفره کوچک درست می شود. به این نقص در روده، دیورتیکول گفته می شود. گاهی مدفوع درون دیورتیکول را پر می کند. این حالت باعث التهاب در دیوتیکول می شود. به التهاب در دیورتیکول، دیورتیکولیت گفته می شود. شکم درد ملایم در نیمه پایین و سمت چپ شکم ممکن است به دلیل دیورتیکولیت باشد. این بیماری در مردان سه برابر بیشتر از زنان دیده می شود.

درباره قرص فروس فولیک

محصولی با کیفیت عالی از داروسازی جهان فارمد آریا، قرص روکشدار فروس فولیک است. این قرص به عنوان یک مکمل ایده آل دارای آهن از نوع فروس فومارات است. برای این که قرص فروس فولیک تاثیر بهتری روی سلامت افراد بگذارد، برخی ویتامین ها هم به آهن موجود در آن افزوده شده اند. به عنوان مثال، ویتامین سی یکی از ویتامین هایی است که در قرص فروس فولیک وجود دارد. ویتامین سی موجود در این قرص روکشدار باعث افزایش جذب آهن می شود. درمان کم خونی فقر آهن فقط با آهن به تنهایی بسیار دشوار است. برخی از ویتامین های ب برای تاثیر بهتر آهن در درمان کم خونی لازم و ضروری است. یکی از این ویتامین های ب، اسید فولیک نام دارد. این ویتامین گاهی تحت عنوان ویتامین ب9 هم شناخته می شود. ویتامین ب دوازده هم یکی دیگر از ویتامین های موجود در قرص فروس فولیک است. این ترکیب هوشمندانه، قرص فروس فولیک را به یکی از کارآمدترین مکمل های موجود در پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن تبدیل کرده است.


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر بازدیدکنندگان

دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

نشانه های کمبود آهن

نشانه های کمبود آهن

1401/10/23
درمان کمبود آهن با تغذیه

درمان کمبود آهن با تغذیه

1401/10/23
نشانه های کمبود آهن در بدن

نشانه های کمبود آهن در بدن

1401/10/23
زمان استفاده از دهان شویه

زمان استفاده از دهان شویه

1401/06/05
استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

1401/06/05
علل درد زیر بغل چیست؟

علل درد زیر بغل چیست؟

1401/05/22
خبرنامه
جهت آگاهی از آخرین مطالب و محصولات جهان فارمد آریا، ایمیل خود را وارد کنید.
© 2020 Diako Co. All Right Reserved