search
shop 0 En

فواید اسید فولیک در دوران بارداری

فواید اسید فولیک در دوران بارداری
calendar 1400/12/07
comment
0 کامنت
like
7 لایک

فواید اسید فولیک در دوران بارداری

توسط جهان فارمد آریا

ویتامین ها موادی ضروری برای سلامت همه انسان ها به شمار می روند. اسید فولیک یا ویتامین ب 9 هم یکی از این ویتامین‌هاست. این ویتامین نقش مهمی در سلامت جنین و نوزاد ایفا می کند.


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

 

اسید فولیک چیست؟

اسید فولیک یا فولات یکی از انواع ویتامین ب به شمار می رود: ویتامین ب 9. اسید فولیک نوع صناعی (ساخته شده توسط انسان) و فولات نوع طبیعی این ویتامین محسوب می شود. فولات واژه ای لاتین است که به معنای «برگ» از آن استفاده می شود. فولات به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی گیاهی وجود دارد. سبزی های سبز تیره منبع غنی فولات به شمار می آیند. اسید فولیک نوع صناعی همین ویتامین است. اسید فولیک در مکمل های غذایی مانند مولتی ویتامین ها یا در غذاهای غنی شده با این ویتامین وجود دارد. در حدود سال های 1950 میلادی، پژوهشگران به اهمیت اسید فولیک در پیشگیری و درمان کم خونی پی بردند. اما تنها چند سال است که پزشکان متوجه شده اند کمبود اسید فولیک در دوره بارداری باعث نقص مادرزادی جنین و نوزاد می شود.

چرا اسید فولیک در بارداری تا این حد اهمیت دارد؟

شاید شما هم پیش از این خوانده یا شنیده باشید که مصرف اسید فولیک در بارداری و حتی پیش از بارداری بسیار مهم است. چرا؟ دریافت کافی اسید فولیک در بارداری باعث کاهش احتمال بروز نقص لوله عصبی جنین می شود. نقص لوله عصبی در زبان انگلیسی با عبارت Neural Tube Defect مشخص می شود. اگرچه لازم به یادآوری است که مصرف اسید فولیک در دوره بارداری (به ویژه سه ماهه نخست) خوب است ولی کافی نیست. برای کاهش خطر بروز نقص لوله عصبی ضرورت دارد مصرف اسید فولیک پیش از حاملگی هم با جدیت دنبال شود.

مصرف اسید فولیک در بارداری از کدام نقص مادرزادی پیشگیری می کند؟

یکی از حساس ترین مراحل رشد و نمو جنین در همان هفته های نخست اتفاق می افتد. در این زمان، بیشتر زنان اصلا خبر ندارند که باردار هستند. یکی از نخستین اعضایی که در بدن جنین شکل می گیرد، لوله عصبی است. سلول هایی که قرار است مغز و نخاع جنین را شکل بدهند، در ابتدا به شکل صفحه ای مسطح هستند. بعد ظرف یک ماه، گرد می شوند و شکل لوله پیدا می کنند. لوله عصبی بعدها مغز و نخاع را به وجود می آورد. اگر اسید فولیک در بدن زن حامله به اندازه کافی نباشد، رشد و نمو این سلول ها دچار اختلال می شود و دو طرف لوله عصبی به هم نمی رسد یا به اصطلاح، لوله عصبی بسته نمی شود. گاهی هم لوله عصبی بسته می شود ولی رشد و نمو سلول ها به خوبی به پایان نمی رسد. در موارد نقص لوله عصبی به دلیل کمبود اسید فولیک در بارداری، اختلالاتی در ساختار یا کارکرد مغز، جمجمه و نخاع ممکن است پدید آید. دو نوع از شایع ترین نقایص لوله عصبی عبارتند از:

  • اسپینا بیفیدا
  • آنانسفالی

اسپینا بیفیدا چیست؟

در حالت عادی نخاع و عناصر اطراف آن، در کانالی درون ستون فقرات و در داخل بدن قرار دارند. در اسپینا بیفیدا به دلیل بسته نشدن لوله عصبی، نخاع و اجزای اطراف آن بیرون از بدن قرار می گیرند.

آنانسفالی چیست؟

در این نقص مادرزادی جمجمه و مغز اصلا شکل نمی گیرند. شکل سر نوزاد به گونه ای است که کاملا مشخص است، مغز ندارد. پژوهشگران نشان داده اند اتکا به فولات موجود در رژیم غذایی عادی برای پیشگیری از آنانسفالی کافی نیست. آنها معتقدند برای کم کردن احتمال بروز این نقص مادرزادی جدی بانوان در سنین بارداری حداقل از یک ماه پیش از آغاز بارداری باید مکمل اسید فولیک مصرف نمایند و حداقل تا ماه سوم بارداری به مصرف آن ادامه دهند.

اسید فولیک یا فولات در کدام مواد غذایی بیشتر وجود دارد؟

منابع غذایی فولات یا همان شکل طبیعی اسید فولیک، در طبیعت فراوان هستند. بیشترین مقدار فولات در غذاهای زیر وجود دارد:

  • سبزی های دارای برگ های سبز تیره
  • حبوبات مانند انواع لوبیا و نخود
  • میوه ها مانند موز، پرتقال، و انواع خربزه و طالبی

 

اما در نهایت، مقدار اسید فولیکی که از راه این مواد به بدن زنان باردار می رسد، برای پیشگیری از نقص مادرزادی کافی نیست. به همین دلیل در ایالات متحده آمریکا، برای اطمینان از دریافت مقدار کافی اسید فولیک، اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا غنی سازی نان، پاستا، برنج و چند ماده غذایی دیگر را با اسید فولیک به یکی از ملزومات اجباری تبدیل کرده است.  تردیدی نیست که اسید فولیک یکی از ویتامین های ضروری برای رشد و تکثیر سلول های سالم در جنین انسان است. ساخت مواد وراثتی موجود در هسته سلول های جنین مانند DNA و آر اِن اِی به دریافت مقادیر کافی اسید فولیک بستگی دارد. این موارد پایه و بنیان بدن هر موجود زنده ای به شمار می روند. اما آیا اسید فولیک در بارداری بجز پیشگیری از نقص لوله عصبی، فواید یا خواص دیگری هم دارد؟ پاسخ مثبت است.

 

اسید فولیک در تولید گلبول های قرمز سالم به تعداد کافی نقشی حیاتی ایفا می کند. به عبارت دیگر، هر قدر هم که آهن بدن کافی باشد، اگر اسید فولیک به اندازه لازم در دسترس نباشد، فرد دچار کم خونی می شود.به همین دلیل، یکی از اجزای پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن و برخی از سایر انواع کم خونی، اسید فولیک است. بنابراین مصرف اسید فولیک در بارداری از بروز کم خونی فقر آهن در بارداری پیشگیری می کند. همچنین اسید فولیک در ساخت بسیاری از پروتئین ها و آنزیم های بدن نقش دارد. این پروتئین ها در رشد و تکثیر سلول های بدن اهمیت بسزایی ایفا می نمایند. در دوران جنینی، رشد و تکثیر سلول ها با سرعتی بیشتر از هر زمان دیگر، در جریان است. اگر اسید فولیک در بدن زن باردار به اندازه کافی نباشد، اختلال در رشد و تکثیر سلول های بدن جنین قطعی است.

چقدر اسید فولیک در بارداری مورد نیاز است؟

همه زنان باردار یا شاید بهتر است بگوییم همه زنان در سن باروری باید مکمل دارای اسید فولیک مصرف کنند. این مکمل باید روزانه حداقل 400 میکروگرم اسید فولیک به بدن این زنان برساند. برای این که مطمئن باشیم جنین و نوزاد ما سالم خواهد بود، بهتر است علاوه بر مصرف منظم مکمل دارای اسید فولیک از غذاهای سرشار از این ویتامین هم استفاده کنیم. مصرف سبزی ها و حبوبات یا غذاهای غنی شده با اسید فولیک می تواند بسیار مفید باشد. شایان ذکر است که برخی از زنان باردار به دلیل شرایط خاص خود، ممکن است به میزان بیشتری از اسید فولیک به عنوان مکمل نیاز داشته باشند. به همین دلیل، بهتر است برای اطمینان از مقدار اسید فولیک لازم برای هر زن باردار، با ماما یا پزشک متخصص زنان و زایمان مربوطه مشورت کنیم.

درباره قرص فروس فولیک

قرص روکشدار فروس فولیک به جهت داشتن اسید فولیک و سایر مواد ضروری برای زنان باردار یکی از مکمل های ایده آل به شمار می رود. شایان ذکر است که در سه ماهه نخست بارداری، بیشتر زنان حامله تمایلی به مصرف غذا و دارو ندارند زیرا تهوع زیادی دارند که طبیعی است. ترکیب و روکشدار بودن قرص فروس فولیک باعث می شود، تحمل این مکمل برای بیشتر زنان باردار بسیار راحت و خوب باشد.

 

هر قرص روکشدار فروس فولیک حاوی 400 میکروگرم اسید فولیک است. علاوه بر این، این قرص 27 میلی گرم آهن به صورت فروس فومارات در خود دارد. این مقادیر درست بر اساس نیاز روزانه بیشتر زنان باردار است.  داروسازی جهان فارمد آریا با رسالت حفظ و ارتقای سلامت انسان ها به ویژه سلامت مادران و کودکان این دارو را با بهترین کیفیت ممکن تولید کرده است. شما شایسته بهترین هستید.


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر بازدیدکنندگان

دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

نشانه های کمبود آهن

نشانه های کمبود آهن

1401/10/23
درمان کمبود آهن با تغذیه

درمان کمبود آهن با تغذیه

1401/10/23
نشانه های کمبود آهن در بدن

نشانه های کمبود آهن در بدن

1401/10/23
زمان استفاده از دهان شویه

زمان استفاده از دهان شویه

1401/06/05
استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

1401/06/05
علل درد زیر بغل چیست؟

علل درد زیر بغل چیست؟

1401/05/22
خبرنامه
جهت آگاهی از آخرین مطالب و محصولات جهان فارمد آریا، ایمیل خود را وارد کنید.
© 2020 Diako Co. All Right Reserved