search
shop 0 En

کم خونی فقر آهن و پریود دختران و بانوان

کم خونی فقر آهن و پریود دختران و بانوان
calendar 1400/11/27
comment
0 کامنت
like
6 لایک

کم خونی فقر آهن و پریود دختران و بانوان

توسط جهان فارمد آریا

کم خونی فقر آهن یک بیماری بسیار شایع به ویژه در دخترها و خانم هاست. چنین به نظر می رسد که حدود ده درصد خانم ها و دختران ایرانی به کم خونی فقر آهن مبتلا باشند، اگرچه آمار سراسری دقیقی وجود ندارد.  


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

 

کم خونی در زبان انگلیسی با واژه anemia شناخته می شود. آنِمی فقر آهن به معنای کم بودن تعداد گلبول های قرمز یا شاید بهتر است بگوییم کم بودن توانایی آنها در حمل اکسیژن است. گلبول های قرمز خون یک ماده حاوی آهن به نام هِموگلوبین در خود دارند. این ماده به واسطه آهن موجود در خون می تواند اکسیژن را در خون جا به جا نماید. گلبول های قرمز اکسیژن را از ریه می گیرند و آن را به همه سلول های بدن تحویل می دهند. کم خونی فقر آهن باعث می شود اکسیژن کافی به همه سلول های بدن نرسد. در نتیجه، خستگی و سایر علائم آنمی فقر آهن رخ می دهند.

پریود و خونریزی ناشی از آن یکی از علل استقرار کم خونی فقر آهن است

به هر شکلی که بدن ما خون از دست می دهد، احتمال فقر آهن و کم خونی ناشی از آن افزایش می یابد. پریود سنگین در بعضی خانم ها باعث می شود سطح آهن خون آنها به شدت پایین بیاید. به طور کلی، پریود سنگین از علل مهم کم خونی فقر آهن در دختران و زنان به شمار می رود. پریود شدن عمده ترین علت شیوع بیشتر کم خونی فقر آهن در زنان نسبت به مردان محسوب می شود. البته پریود تنها عامل خطرزای بروز کم خونی فقر آهن نیست. عوامل زیر هم باعث بروز کم خونی فقر آهن می شوند:

  • بیماری های مزمن و التهابی
  • بارداری

پریود، از دست دادن خون و کم خونی فقر آهن

پریود سنگین در برخی دختران و زنان باعث از دست رفتن حجم زیادی از خون می شود. این خونریزی شدید، این گروه از زنان و دختران را در معرض کم خونی فقر آهن قرار می دهد. به دنبال کم خونی فقر آهن، این زنان دچار نشانه ها و علائم زیر می شوند:

  • احساس خستگی زیاد
  • احساس ضعف و ناتوانی در انجام کارها
  • کم آوردن نفس که گاهی به تنگی نفس تعبیر می شود

پریود سنگین چیست؟

شاید برخی از دختران یا حتی زنان ندانند که به چه چیزی پریود سنگین گفته می شود. اگر مجبور هستیم در برخی از روزهای پریود هر ساعت، نوار بهداشتی یا تامپون خود را تعویض کنیم، دچار پریود سنگین هستیم. این امر همیشگی و هر روز نیست اما همین که در برخی از ساعات رخ می دهد، نشانه پریود سنگین است. پریود سنگین با نشانه های دیگر هم شناخته می شود مانند:

  • دفع لخته های بزرگ خون در طول دوران قاعدگی (عادت ماهیانه یا پریود)
  • ادامه خونریزی برای مدت بیش از هفت روز

 

اگر هر یک از نشانه های بالا در ما وجود دارد، یعنی دچار پریود سنگین هستیم. در این صورت بهتر است با پزشک برای بررسی احتمال ابتلا به کم خونی فقر آهن مشورت کنیم.

کم خونی فقر آهن ناشی از پریود سنگین

در ابتدا که آهن کم می شود، بدن از ذخایر آهن خود استفاده می کند. ذخایر آهن بدن به صورت فریتین در کبد نگهداری می شود. به همین دلیل، اندازه گیری فریتین خون، شاخص خوبی برای سنجش وضعیت آهن بدن، به خصوص ذخیره آهن بدن است. وقتی ذخیره آهن بدن هم کم شود، مشکل به صورت کم خونی ظاهر می شود. کم خونی فقر آهن باعث کم شدن توان گلبول قرمز در حمل اکسیژن می شود. شاید بتوان گفت پریود دختران و زنان شایع ترین علت بروز کم خونی فقر آهن است. اگرچه کم خونی فقر آهن به دلایل دیگر هم ممکن است رخ دهد. بنابراین بدیهی است که زنان و دخترانی که در سن باروری هستند، بیشتر ممکن است دچار کم خونی فقر آهن شوند. به دو علت:

  • پریود و عادت ماهیانه
  • بارداری

 

یکی از علائم کم خونی فقر آهن تمایل به خوردن مواد غیرخوراکی است. خانم هایی که تمایل به خوردن خاک، یخ یا کاغذ نشان می دهند ممکن است دچار کم خونی فقر آهن باشند.

علائم کم خونی فقر آهن

اکنون که صحبت از علائم کم خونی فقر آهن شد، بجاست که به سایر علائم این بیماری هم بپردازیم. علائم شایع کم خونی فقر آهن عبارتند از:

  • خستگی و کمبود انرژی
  • منگی و ناتوانی در انجام امور
  • رنگ پریدگی پوست
  • تپش قلب غیرطبیعی
  • کم آوردن نفس و تنگی نفس
  • زودرنجی یا پرخاشگری (بدخُلقی)
  • اختلال کارکرد جنسی
  • بی خوابی

 

همه این علائم ممکن است ظاهر نشوند. شدت و علت کم خونی فقر آهن در ظهور علائم بالا دخیل هستند. اگر دچار یک یا چند علامت بالا هستیم، بهتر است حتما با پزشک خود از نظر کمبود آهن بدن مشورت کنیم. پزشک ممکن است برای بررسی وضعیت سلامت ما، آزمایش خون درخواست نماید. در این آزمایش هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول های قرمز، و فریتین مشخص می گردد.

پریود سنگین دارم؛ چقدر باید نگران کم خونی فقر آهن باشم؟

شاید بهتر باشد ابتدا با یک مثال آغاز کنیم. 40 درصد زنان باردار دچار کم خونی فقر آهن می شوند. به عبارت دیگر، بروز کم خونی فقر آهن در بارداری به قدری شایع است که پدیده ای طبیعی تلقی می شود. به همین دلیل، پزشکان منتظر بروز کم خونی در زنان باردار نیستند. همین که زنی برای بارداری برنامه ریزی می کند، پزشک برایش قرص آهن و اسید فولیک تجویز می کند. دختران و زنانی که دچار پریود سنگین می شوند هم در وضعیتی بسیار مشابه به سر می برند. بهتر است آنها هم منتظر بروز کم خونی فقر آهن نشوند. مصرف قرص آهن و اسید فولیک می تواند آنها را از کم خونی فقر آهن دور نگه دارد.

قرص فروس فولیک: آهن و اسید فولیک با هم

داروسازی جهان فارمد آریا رسالت خود را بر پایه حفاظت از سلامت همه، به ویژه زنان و کودکان قرار داده است. قرص روکشدار فروس فرولیک یکی از محصولات باکیفیت بالا از داروسازی جهان فارمد آریاست. قرص روکشدار فروس فولیک با برخورداری از آهن لیپوزومال با عوارض بسیار کمی در مقایسه با سایر قرص های آهن همراه است. همچنین وجود همزمان، اسید فولیک در ترکیب این قرص، نیاز به مصرف قرص دوم را برای افراد برطرف کرده است. به همین دلایل، قرص فروس فولیک گزینه ای بسیار خوب برای پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن به ویژه در دختران و زنان دچار پریود سنگین محسوب می شود.

 

قرص فروس فولیک علاوه بر آهن و اسید فولیک، ویتامین ب 12 هم دارد. ویتامین ب 12 و اسید فولیک هر دو از خانواده ویتامین ب 12 به شمار می آیند. وجود میزان کافی از هر دو ویتامین برای مراحل تکثیر گلبول قرمز یا به زبان ساده خونسازی، لازم است.همچنین قرص فروس فولیک دارای ویتامین سی است. ویتامین سی باعث جذب بهتر آهن به بدن می شود. کسانی که از سایر قرص های آهن استفاده می کنند مجبورند برای جذب بهتر آهن همزمان با قرص آهن آب پرتقال یا سبزی بخورند. مصرف کنندگان قرص فروس فولیک نیازی به این کار ندارند، زیرا این قرص حاوی ویتامین سی است.


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر بازدیدکنندگان

دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

نشانه های کمبود آهن

نشانه های کمبود آهن

1401/10/23
درمان کمبود آهن با تغذیه

درمان کمبود آهن با تغذیه

1401/10/23
نشانه های کمبود آهن در بدن

نشانه های کمبود آهن در بدن

1401/10/23
زمان استفاده از دهان شویه

زمان استفاده از دهان شویه

1401/06/05
استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

1401/06/05
علل درد زیر بغل چیست؟

علل درد زیر بغل چیست؟

1401/05/22
خبرنامه
جهت آگاهی از آخرین مطالب و محصولات جهان فارمد آریا، ایمیل خود را وارد کنید.
© 2020 Diako Co. All Right Reserved