search
shop 0 En

چرا زنان باردار بیشتر به آهن نیاز دارند

چرا زنان باردار بیشتر به آهن نیاز دارند
calendar 1400/10/29
comment
0 کامنت
like
6 لایک

چرا زنان باردار بیشتر به آهن نیاز دارند

توسط جهان فارمد آریا

به احتمال قوی، این نخستین باری نیست که درباره اهمیت بالای آهن در بارداری می شنویم. آهن در همه دوران زندگی برای سلامتی ما اهمیت دارد اما چرا در دوران بارداری، اهمیت آهن بیشتر می شود.


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

 

چرا زنان باردار به آهن بیشتری نیاز دارند؟

مهم ترین استفاده ای که بدن ما از آهن در تولید گلبول قرمز خون است. در گلبول قرمز ماده ای به نام هموگلوبین وجود دارد. در ساخت این ماده آهن به کار می رود. این ماده وظیفه انتقال اکسیژن از ریه به سایر نقاط بدن از راه گردش خون را بر عهده دارد. در طول دوره بارداری، این خون مادر است که اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز را به جنین می رساند. برای این کار لازم است تا گلبول قرمز و هموگلوبین بیشتری تولید شود. علاوه بر این، برای رشد جنین هم آهن مورد نیاز است. بنابراین می بینیم که هم مادر به آهن بیشتری نیاز دارد، هم باید آهن جنین را تامین کند. آهن در بارداری تقریبا دو برابر بیشتر از پیش از حاملگی باید به بدن بانوان برسد. نیاز زنان باردار به آهن در حد روزانه در حدود 27 میلیگرم است. برای این که زن باردار در طول مدت حاملگی با فقر آهن رو به رو نشود، باید میزان ذخایر آهن بدن از قبل از بارداری در حد مناسب باشد. در طول بارداری هم باید برنامه غذایی زن باردار با کمک قرص، آهن و ویتامین های مورد نیاز بدن را در حد لازم تامین نماید.

فقر آهن در بارداری

با وجود همه این اطلاعاتی که وجود دارد همچنان فقر آهن در بارداری بسیار شایع است. در ایالات متحده آمریکا، در حدود 20 درصد از خانم های باردار دچار فقر آهن می شوند. فقر آهن آنها در حدی است که به صورت کم خونی فقر آهن تظاهر پیدا می کند. کم خونی فقر آهن در بارداری علاوه بر علائم شایع قبل از دوران بارداری، با عوارض دیگری هم همراه است. زایمان زودرس شاید یکی از مشکلات جدی ناشی از فقر آهن در بارداری باشد. متاسفانه فقر آهن باعث وزن کم جنین و در نهایت وزن کم تولد می شود. همچنین فقر آهن در بارداری باعث افزایش احتمال مرگ و میر مادر و نوزاد می گردد. خوشبختانه فقر آهن به راحتی و پیش از بروز چنین مشکلاتی قابل پیشگیری و درمان است. به عبارت دیگر، اگر در حین بارداری با پزشک متخصص زنان و زایمان یا ماما درباره وضعیت آهن بدن مشورت کنیم، دچار فقر آهن بارداری نمی شویم. از سوی دیگر، اگر حین بارداری متوجه کم خونی فقر آهن یا در آزمایش خون کاهش ذخایر آهن بدن شدیم، می توانیم با مصرف قرص آهن همراه با سایر مکمل های ویتامین از عوارض فقر آهن در بارداری پیشگیری کنیم.

علائم فقر آهن در بارداری

اگر یک زن باردار احساس بی حالی غیرطبیعی دارد، شاید فقر آهن بارداری عامل آن باشد. از سایر علائم فقر آهن در دوره بارداری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • بد خُلقی
  • خستگی زیاد
  • سیاهی رفتن چشم یا احساس سبکی سر
  • منگی و سرگیجه

 

در نظر بگیریم که بارداری به خودی خود، روی وضعیت مادر تاثیر می گذارد و فقر آهن در بارداری با علائم بالا، وضعیت مادر آینده را بسیار دشوار می سازد.

آیا من به اندازه لازم، آهن دریافت می کنم؟

به طور معمول، بیشتر پزشکان متخصص زنان و زایمان و ماماها در همان ابتدای بارداری و در ماه های بعدتر حداقل دو نوبت آزمایش خون برای زن باردار درخواست می کنند. به طور معمول، وضعیت آهن موجود در خون و ذخایر آهن بدن مانند میزان فریتین، در این آزمایش ها سنجیده می شود. بسیاری از زنان باردار بی حالی سه ماهه نخست بارداری را به حساب خود حاملگی می گذارند. اما اگر این ضعف و کم بودن انرژی باز هم ادامه پیدا کرد، شاید پیگیری ذخایر آهن لازم باشد. اگرچه برای تامین آهن بدن در دوره بارداری، خوردن گوشت قرمز و سبزی هایی مانند اسفناج بسیار مفید است اما مصرف قرص آهن اطمینان بیشتری در تامین آهن بدن در دوره بارداری فراهم می آورد. در واقع، مصرف قرص آهن در دوره بارداری کمک می کند که مادر آینده دیگر دغدغه برنامه غذایی را نداشته باشد. وقتی یک زن باردار زیر نظر پزشک یا ماما قرص آهن مصرف می کند می داند حتی اگر بعضی روزها غذای کافی نخورد برای جنین و خودش فقر آهن پیش نمی آید.

آیا احتمال این که آهن بدن در دوره بارداری بیش از حد لازم شود، وجود دارد؟

با توجه به نیاز بالای بدن زن باردار و جنین به آهن، احتمال بسیار بسیار کمی وجود دارد که آهن اضافی در بدن زن باردار جمع شود. با وجود این، توصیه می شود برای آگاهی از میزان مصرف قرص آهن، با پزشک یا ماما مشورت کنیم.

یبوست و مصرف قرص آهن در دوره بارداری

در دوره بارداری احتمال بروز یبوست زیاد است. از سوی دیگر، مصرف قرص آهن در برخی از زنان آبستن باعث تشدید این یبوست می شود. در صورت تشدید یبوست با مصرف قرص آهن، باید با پزشک خود در مورد مصرف یک ملین مشورت کنیم.

قرص آهن و ویتامین فروس فولیک

داروسازی جهان فارمد آریا با رعایت همه استانداردهای لازم نسبت به تولید قرص روکشدار فروس فولیک اقدام کرده است. این قرص علاوه بر مقدار 27 میلی گرم آهن (درست به اندازه نیاز روزانه زنان باردار) با ویتامین سی، اسید فولیک و ویتامین ب 12 همراه است. قرص فروس فولیک برای زنان باردار یک مکمل غذایی ایده آل است. این قرص هم آهن هم اسید فولیک دارد. با توجه به این که تقریبا همه پزشکان متخصص زنان و زایمان برای بانوان باردار قرص آهن و قرص اسید فولیک تجویز می کنند، زن باردار با مصرف یک قرص هر دو را دریافت کرده است.


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر بازدیدکنندگان

دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

نشانه های کمبود آهن

نشانه های کمبود آهن

1401/10/23
درمان کمبود آهن با تغذیه

درمان کمبود آهن با تغذیه

1401/10/23
نشانه های کمبود آهن در بدن

نشانه های کمبود آهن در بدن

1401/10/23
زمان استفاده از دهان شویه

زمان استفاده از دهان شویه

1401/06/05
استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

1401/06/05
علل درد زیر بغل چیست؟

علل درد زیر بغل چیست؟

1401/05/22
خبرنامه
جهت آگاهی از آخرین مطالب و محصولات جهان فارمد آریا، ایمیل خود را وارد کنید.
© 2020 Diako Co. All Right Reserved