search
shop 0 En

فقر آهن در چه کسانی بیشتر دیده می شود؟

فقر آهن در چه کسانی بیشتر دیده می شود؟
calendar 1400/10/26
comment
0 کامنت
like
7 لایک

فقر آهن در چه کسانی بیشتر دیده می شود؟

توسط جهان فارمد آریا

برخی از بیماری ها و مشکلات سلامتی شایع هستند. این مشکلات شایع بیشتر مرکز توجه افراد و سازمان های سلامت- محور قرار می گیرند. فقر آهن یکی از مشکلات بسیار شایع در جهان محسوب می شود.

تغذیه نامناسب، مشکلات جذب آهن و خونریزی مثلا در طول پریود دختران و زنان، از مهم ترین دلایل فقر آهن به شمار می آید. اما ببینیم چرا فقر آهن تا این حد اهمیت دارد؟


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

 

به طور معمول، کسانی که دچار فقر آهن هستند، از نظر سایر مواد معدنی یا ویتامین ها هم کمبودهایی دارند. به همین دلیل در بسیاری از موارد توصیه می شود که این افراد مکملی را استفاده کنند که علاوه بر آهن دارای ویتامین ها و مواد معدنی دیگر هم باشد. سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند که در حدود 800 میلیون نفر در همه جهان به کم خونی فقر آهن گرفت، گرفتار هستند. چنین به نظر می رسد که فقر آهن (پیش از رسیدن به مرحله کم خونی) تعداد بسیار بیشتری از انسان ها را با علائم آن مواجه کرده باشد. در ادامه این نوشتار با هم می بینیم چه افرادی بیش از دیگران در معرض فقر آهن قرار دارند.

زنان باردار

در زنان باردار تعداد تولید گلبول قرمز به شدت افزایش پیدا می کند. به همین ترتیب، حجم پلاسمای خون (مایعی که گلبول های قرمز در آن شناور هستند) هم زیاد می شود. همه این اتفاقات از آن جهت رخ می دهد که زن حامله بتواند نیازهای جفت و جنین را به خوبی برطرف نماید. بنابراین مشخص است که زنان باردار برای تولید بیشتر گلبول قرمز به همچنین تامین آهن مورد نیاز جنین به آهن بیشتری نیاز دارند. اگر آهن موردنیاز زنان باردار به خوبی تامین نشود، از ذخایر آهن موجود در بدن مادر آینده برداشت می شود. بدین ترتیب، فقر آهن در بارداری به وجود می آید. فقر آهن در بارداری خطر مرگ و میر نوزاد و مادر را افزایش می دهد. زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد دو عارضه دیگری به شمار می روند که در صورت وقوع فقر آهن در بارداری، امکان بروز آنها بیشتر می شود.

نونهالان و کودکان

فقر آهن در نوزادان و نونهالان بیشتر در گروه های خاصی از آنها دیده می شود:

  • نونهالانی که به دنبال زایمان زودرس به دنیا آمده اند
  • نونهالانی که وزن آنها در هنگام تولد کمتر از حد طبیعی بوده است
  • نوزادانی که فرزند مادران مبتلا به فقر آهن هستند و مادر آنها در طول دوره بارداری با فقر آهن مواجه بوده است
  • فقر آهن در کودکان امری شایع است زیرا کودکان در حال رشد سریع هستند و به همین دلیل به آهن زیادی نیاز دارند.

 

نوزادانی که بموقع به دنیا می آیند به طور معمول، از ذخیره آهن ایده آل برخوردار هستند. به ویژه اگر این نوزادان با شیر مادر تغذیه شوند بعدی است تا حدود 4 تا 6 ماهگی دچار فقر آهن شوند. با وجود این، کودکان در هر سنی به میزان خاصی از آهن نیاز دارند.

فقر آهن در کودکان چه سنی بیشتر دیده می شود؟

نوزادانی که بموقع به دنیا آمده اند در سنین بین 6 تا 9 ماهگی در معرض ابتلا به فقر آهن هستند. به عبارت دیگر، فقر آهن در کودکان 6 تا 9 ماهه به وفور دیده می شود مگر این که نیاز بدن آنها به آهن از راه تغذیه (مانند شیر خشک غنی شده با آهن) یا مکمل غذایی حاوی آهن برطرف شده باشد.

دختران و زنان دارای پریود سنگین

در دختران و بانوانی که در محدوده سنی باروری قرار دارند، دو حالت می تواند آنها را برای ابتلا به فقر آهن زنان مستعد نماید:

  • خونریزی های نامنظم بین نوبت های پریود
  • خونریزی شدید در حین پریود

 

زنانی که خونریزی های نامنظم در بین پریودها دارند بیشتر از سایرین در معرض فقر آهن زنان قرار دارند. آمارهای منتشر شده در آمریکا نشان می دهد که در حدود 40 درصد از زنان دارای خونریزی های نامنظم بین پریودها از فقر آهن و علائم آن رنج می برند.

مبتلایان به سرطان

بیش از 60 درصد از مبتلایان به سرطان روده بزرگ یا همان سرطان کولون، هنگام تشخیص سرطان، فقر آهن دارند. علت این امر خونریزی پنهان از روده در این افراد است. در بین کسانی که از سایر انواع سرطان رنج می برند، از هر سه نفر، یکی به فقر آهن مبتلاست. علت فقر آهن در این بیماران، کم خونی ناشی از بیماری های مزمن و کم خونی ناشی از شیمی درمانی است. در بیماران مبتلا به سرطان، خونریزی و دریافت کم مواد مغذی به علت اشتهای کم یا سایر علل مشابه، به فقر آهن ناشی از سرطان منتهی می شود.

بیماری دستگاه گوارشی یا عمل جراحی روی معده یا روده

برخی افراد مجبور هستند پرهیز غذایی خاصی را رعایت کنند. این افراد بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به فقر آهن هستند. افرادی که در زیر نام برده می شوند، در این دسته قرار دارند:

  • مبتلایان به برخی از بیماری های معده و روده مانند بیماری سلیاک، کولیت اولسرو یا همان التهاب روده زخمی شونده، و بیماری کرون
  • کسانی که روی معده یا روده آنها عمل جراحی انجام شده است مانند گاسترکتومی (برداشتن بخشی از معده) یا عمل جراحی برداشتن بخشی از روده به هر دلیل

 

این افراد نه تنها به دلیل تغذیه نامناسب ممکن است آهن کافی دریافت نکنند بلکه به طور معمول در طول جراحی یا به دلیل بیماری خون از دست می دهند و بیشتر از سایرین در معرض فقر آهن قرار دارند.

مبتلایان به نارسایی قلبی

در حدود 60 درصد از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، فقر آهن هم دارند. در حدود 20 درصد از مبتلایان به نارسایی قلبی دچار کم خونی فقر آهن می شوند. احتمال مرگ و میر در این افراد افزایش می یابد. بنابراین توجه به ذخیره آهن در بدن این بیماران اهمیت فراوانی دارد. ببینیم چه دلایلی ممکن است در این بیماران به فقر آهن منجر شود:

  • کم اشتهایی و تغذیه نامناسب
  • سوءجذب آهن (یعنی آهن به میزان کافی خورده می شود اما جذب آن به خوبی انجام نمی شود)
  • اشکال در نقل و انتقال آهن بین ذخایر آهن و سایر بافت های بدن
  • ضعف و لاغری زیاد ناشی از بیماری نارسایی قلبی
  • مصرف آسپیرین یا سایر داروهای ضد انعقادی که ممکن است باعث خونریزی خفیفی باشد و در نتیجه، فقر آهن را شدت می بخشد

قطره خوراکی آهن و ویتامین آ و د داروسازی جهان فارمد

این قطره با برخورداری از 15 میلی گرم آهن المنتال به صورت میکروانکپسوله، 1500 واحد بین المللی ویتامین آ و 400 واحد بین المللی ویتامین د3 یک مکمل غذایی ایده آل برای نونهالان و کودکان محسوب می شود. پیشگیری از فقر آهن در کودکان و پیشگیری از سایر مشکلات رشد و نمو در این گروه سنی با قطره خوراکی آهن و ویتامین آ و د جهان فارمد به سادگی میسر می شود. آهن موجود در این قطره خوراکی میکرواِنکپسوله است و دندان کودکان را سیاه نمی کند.

قرص آهن فروس فولیک داروسازی جهان فارمد

این قرص روکشدار حاوی 27 میلی گرم آهن، 400 میکروگرم اسید فولیک، 220 میلی گرم ویتامین سی و 50 میکروگرم ویتامین ب 12 است. میزان آهن این قرص برای مصرف روزانه بسیار مناسب است. همراهی آن با ویتامین سی باعث جذب مقدار بیشتری از آهن می شود. وجود سایر ویتامین ها همراه آهن به روند خونسازی در بدن کمک شایانی می نماید.


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر بازدیدکنندگان

دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

نشانه های کمبود آهن

نشانه های کمبود آهن

1401/10/23
درمان کمبود آهن با تغذیه

درمان کمبود آهن با تغذیه

1401/10/23
نشانه های کمبود آهن در بدن

نشانه های کمبود آهن در بدن

1401/10/23
زمان استفاده از دهان شویه

زمان استفاده از دهان شویه

1401/06/05
استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

1401/06/05
علل درد زیر بغل چیست؟

علل درد زیر بغل چیست؟

1401/05/22
خبرنامه
جهت آگاهی از آخرین مطالب و محصولات جهان فارمد آریا، ایمیل خود را وارد کنید.
© 2020 Diako Co. All Right Reserved