search
shop 0 En

سوء تغذیه، فقر آهن و کم خونی به بار می آورد

سوء تغذیه، فقر آهن و کم خونی به بار می آورد
calendar 1400/10/19
comment
0 کامنت
like
4 لایک

سوء تغذیه، فقر آهن و کم خونی به بار می آورد

توسط جهان فارمد آریا

آیا می دانید شایع ترین علت فقر آهن و کم خونی فقر آهن چیست؟ آیا می دانید تغذیه چه تاثیری بر میزان ذخایر آهن بدن دارد؟ اگر می خواهید بیشتر در مورد نقش تغذیه در تامین آهن بدانید حتما این نوشتار را مطالعه کنید.


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

 

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، سوء تغذیه شایع ترین عامل بروز فقر آهن و کم خونی فقر آهن است. کسانی که در غذای آنها مواد زیر به اندازه کافی وجود ندارد، به راحتی دچار کم خونی می شوند:

  • آهن
  • اسید فولیک (فولات نوع طبیعی اسید فولیک است)
  • ویتامین ب 12
  • ویتامین آ

 

کم خونی از نظر سازمان جهانی بهداشت یک مشکل مهم بهداشتی در همه جهان به شمار می رود. بیشتر کودکان و زنان باردار دچار کم خونی هستند. این سازمان تخمین می زند که حدود 40 درصد از کودکان و زنان باردار سراسر جهان به کم خونی مبتلا هستند. در ادامه این مقاله بیشتر درباره سوء تغذیه خواهیم خواند. سوء تغذیه که علت شماره یک ایجاد کم خونی فقر آهن است.

سوء تغذیه یا تغذیه بد چیست؟

اگر کسی از راه غذا میزان کالری (انرژی) یا میزان مواد مغذی که دریافت می کند، کم، زیاد یا نامتعادل باشد، دچار سوء تغذیه است. با این تعریف می فهمیم که لزوما فرد دچار سوء تغذیه لاغر نیست بلکه هر فردی با هر وزنی ممکن است دچار سوء تغذیه باشد. بنابر این تعریف سوء تغذیه به سه شکل ممکن است باشد:

  • کمبود غذایی یا کم غذایی
  • افراد دچار کم غذایی با سه علامت قابل شناسایی هستند:
  • در بزرگسالان عدم تناسب هیکل (وزن آنها کمتر از وزن مناسب برای قد آنهاست)
  • در کودکان و نوجوانان کوتاهی قد (قد آنها کوتاه تر از قد مناسب برای سن آنهاست) یا
  • لاغری (وزن آنها از وزن مناسب برای سن آنها کمتر است)
  • سوء تغذیه مواد مغذی (ریزمغذی ها)

 

این افراد به لحاظ وزن یا قد شاید مشکلی ندارند. تغذیه این افراد به گونه ای است که برخی از مواد مغذی یا همان ریز مغذی ها مانند مواد معدنی، املاح و ویتامین ها را کمتر یا بسیار بیشتر از حد مورد نیاز دریافت می کنند.

ازدیاد مصرف غذایی

در این موارد فرد با اضافه وزن یا چاقی رو به رو است. این افراد بیش از سایرین در معرض بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت و برخی از دیگر بیماری ها قرار دارند. در این نوشتار قصد نداریم به بررسی همه انواع سوء تغذیه بپردازیم اما می خواهیم درباره سوء تغذیه مواد مغذی یا ریز مغذی ها با هم صحبت کنیم.

نقش سوء تغذیه مواد مغذی در فقر آهن و کم خونی فقر آهن

به چه موادی ریز مغذی یا مواد مغذی می گویند؟ انواع ویتامین ها مانند ویتامین ب 12، املاح و مواد معدنی مانند آهن جزو مواد مغذی یا ریز مغذی ها هستند. اگر کسی به لحاظ دریافت ریز مغذی ها از طریق غذا دچار کمبود باشد، به سوء تغذیه مواد مغذی مبتلاست. به بیان ساده تر، اگر با تغذیه به بدن کسی ویتامین و املاح کافی نرسد، دچار نوعی سوء تغذیه است.

چرا مواد مغذی تا این حد اهمیت دارند؟

در بدن ما آنزیم ها، هورمون ها و مواد مهم دیگری در حال فعالیت هستند تا ما سالم باشیم. کارکرد درست همه این مواد برای رشد و نمو بدن یک کودک لازم است. بدن ما برای ساخت این مواد به انواع ویتامین ها و املاح نیاز دارد. اگر ویتامین یا ماده معدنی خاصی به اندازه کافی به بدن ما نرسد، تولید یکی از این مواد مهم کم می شود و سلامت ما به خطر می افتد. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، شیوع کمبود سه ریز مغذی بیشتر از سایر مواد مغذی است:

  • ید
  • آهن
  • ویتامین آ

کمبود این سه ماده در بدن می تواند سلامت بزرگسالان و رشد کودکان جهان را با اختلال شدید مواجه نماید. کودکان و زنان باردار بیش از سایر افراد در معرض سوء تغذیه مواد مغذی ممکن است قرار گیرند. به همین دلیل باید این جمعیت های حساس به سوءتغذیه ریز مغذی ها بیشتر مورد پایش و مراقبت قرار گیرند.

فقر آهن و کم خونی فقر آهن با تغذیه بدون برنامه به وجود می آید

تغذیه بیشتر ما بر اساس برنامه دقیقی نیست. بیشتر ما حساب نمی کنیم که باید چه مقدار گوشت بخوریم تا آهن مورد نیاز به بدن ما برسد. به همین دلیل، فقر آهن و کم خونی فقر آهن بسیار شایع است. سازمان جهانی بهداشت فقر آهن را شایع ترین سوء تغذیه ریز مغذی در سطح جهان می داند. به عنوان نمونه، در ایالات متحده آمریکا با وجود غنی سازی مواد غذایی همچنان از هر شش زن باردار یک نفر دچار فقر آهن بارداری می شود. فقر آهن در زنان باردار باعث بروز کم خونی فقر آهن می شود. اگر کم خونی فقر آهن در دوران بارداری درمان نشود، می تواند سلامت مادر و جنین را تهدید نماید. عوارض کم خونی فقر آهن در زنان باردار به شرح زیر است:

  • رشد کم جنین
  • زایمان پیش از موعد یا زایمان زودرس
  • وزن کم نوزاد هنگام تولد
  • افزایش احتمال مرگ و میر مادر و جنین
  • جهان فارمد در راه کاهش آثار سوءتغذیه

 

داروسازی جهان فارمد افتخار آن را دارد که با تولید محصولات بسیار باکیفیت نقش مهمی در کاهش آثار سوءتغذیه در سلامتی کودکان و بزرگسالان ایفا می نماید. قطره خوراکی آهن و ویتامین آ و د جهان فارمد به طور همزمان منابع بدن کودک در ارتباط با ویتامین های A و D و آهن را بر طرف می سازد. طراحی این محصول به طور میکروانکپسوله و لیپوزومال است. به همین دلیل این قطره آهن باعث سیاهی دندان کودکان نمی شود.همچنین قرص روکشدار فروس فولیک جهان فارمد حاوی آهن، اسید فولیک، ویتامین ث و ویتامین ب 12 است. این قرص روکشدار بهترین مکمل آهن برای حفظ ذخیره آهن و پیشگیری از کم خونی و عفونت هاست زیرا در کنار آهن سایر ویتامین های لازم برای بدن دختران و بانوان را تامین می کند.


شرکت داروسازی جهان فارمد آریا، تولیدکننده محصولات ژل دهانی ماساژی دنتی ول، شربت آهن کودکان، کپسول فروس فولیک (قرص آهن و اسید فولیک)، ساشه گالاکتورایز، کپسول دابل فلکس، قطره بیلی استاپ و... در ایران می‌باشد.

اشتراک‌گذاری:

ثبت نظر بازدیدکنندگان

دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

نشانه های کمبود آهن

نشانه های کمبود آهن

1401/10/23
درمان کمبود آهن با تغذیه

درمان کمبود آهن با تغذیه

1401/10/23
نشانه های کمبود آهن در بدن

نشانه های کمبود آهن در بدن

1401/10/23
زمان استفاده از دهان شویه

زمان استفاده از دهان شویه

1401/06/05
استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

استفاده از پستانک در کودکان چه عوارضی دارد؟

1401/06/05
علل درد زیر بغل چیست؟

علل درد زیر بغل چیست؟

1401/05/22
خبرنامه
جهت آگاهی از آخرین مطالب و محصولات جهان فارمد آریا، ایمیل خود را وارد کنید.
© 2020 Diako Co. All Right Reserved
instagram